onsdag 30 oktober 2013

ATT INTE MISSA TÅGET!

Publicerad i SDS "Omkretsen" 2013-16-11.
Som alla har läst i gratistidningen Galore så skall Skanör centrumutvecklas med olika mötesplatser eftersom vi inte anses tillräckligt attraktiva längre. Att det finns idéer från olika intressenter är helt naturligt men nu är dags för invånarna i Skanör att vara med på tåget så att det inte kör ifrån oss (som det gjorde på 70-talet).

Det skall skickas ut en enkät till alla året runt boende och fritidshusägare. Det är då viktigt att man som Skanörsbo är realistisk när det gäller önskemål om vilka aktiviteter och affärer som man tycker sig behöva, så att man inte ger falska förhoppningar till de som vill satsa och bygga ut. Vi är en utpräglad sommarort och det innebär att vi är beroende av sommarboende och turisterna under våra sommarmånader, men affärer och restauranger skall leva hela året. 

Skanörs närhet till storstaden Malmö och huvudstaden Köpenhamn är fortfarande mycket attraktivt för de som alltid bott här och för nya invånare. Dessutom så har vi en i särklass speciell natur med härliga stränder, ljuvliga bad och en varierad vegetation med ett aktivt djurliv. Att samhällen förändras är givet, men det innebär inte att man skall ändra på ett vinnande och unikt koncept.

Vi som bor i Skanör har gjort att aktivt val att bo i ett litet samhälle med dess för och nackdelar och inte bo i en storstadsmiljö med dess stora utbud och detta är inget dilemma utan en realitet .