måndag 2 juni 2014

MODERATERNA VILL ATT INVÅNARNA SKALL RINGA VÄGVERKET

Publicerad 28 maj i Vellinge Lokaltidning i den lokala debattsidan inför valet den 14/9
Vi är många som under flera år påpekat att det skall sättas upp varningsskyltar för rådjur på vägarna i bl.a. Skanör och Falsterbo. Rådjuren söker bete i våra parker vilket gör att de ständigt är på språng under dygnets alla timmar året runt. 67 viltolyckor rapporterades 2013 och de flesta var rådjur.
En rådjurskylt har kommunen på försök satt upp och det efter många års påtryckningar! Däremot sätter kommunen upp grodvarningsskyltar varje vår! Har grodor ett större egenvärde än rådjur? Hur många grodolyckor har det skett?

Folkpartiet har motionerat om viltvarningsskyltar i hela kommunen för att förbättra trafiksäkerheten och har som vanligt fått nej av moderaterna.
Moderaterna anser att kommunen bara skall säkra och trygga sina egna vägar. Vi invånare skall själva ringa till vägverket om vi önskar viltvarningsskyltar för att förbättra trafiksäkerheten! Detsamma gäller om det händer något på strandskyddsområden, naturreservat och Natura 2000- områden, då skall invånarna själva ringa Länsstyrelsen.

Är det rimligt att kommuninvånarna själva skall ringa runt till olika myndigheter och be om hjälp ifall man anser att något skall åtgärdas? Är det inte kommunens uppgift att tillvarata och ombesörja invånarnas intressen?